07.10.2020

Зелена модернізація є викликом сьогодення для нашої економіки.

В цьому контексті можна згадати Цілі сталого розвитку, Угоду про асоціацію, Green Deal…. а ще краще – здоровий глузд. Економіка є основою розвитку держави. І держава має створювати усі умови для економічного зростання у поєднанні з досягненням Цілей сталого розвитку. В цьому є основа конкурентоздатності національного виробника. Ніякі заклики «купувати українське» не спрацюють. А ні на національному ринку, ані на зарубіжних. Споживач вимагає якісної, екологічної продукції яка задовільнить його потребам і буде максимально надійною та безпечною. В Україні та в усьому світі. Також громадяни прагнуть жити в комфортному середовище і мати реалізацію конституційного права на якісне довкілля.

  • Що задля цього робить держава?
  • Чи враховані реальні потреби секторів економіки?
  • Які з інструментів підтримки модернізації існують і кому вони доступні?

Платформа GREEN MIND починає формувати групу експертів для проведення аналітичного дослідження державної системи регулювання і як вона впливає на стимулювання і підтримку зеленої модернізації та виробництва екологічних товарів, послуг і технологій.

Годі розмов на цю тему. Ми хочемо розуміти що робиться і що треба реально зробити окрім розмов, обіцянок і дерибану екологічного податку.

Закликаємо всіх до дискусії, приєднуйтесь.

Всім кому цікаво долучитись до дослідження пишіть на info@greenmind.com.ua

Результати дослідження разом з рекомендованою моделлю необхідних реформ плануємо презентувати на початку грудня 2020.

Про шляхи реформування екологічного податку на KryvyiRih GREEN Strategy